Ник Кириос отново се озова в центъра на вниманието както с играта си, така и с поведението и думите си. Австралийският тенисист заяви, че няма да слуша думите на Рафаел Надал по негов адрес, защото всеки си има свой път.

Кириос победи с 3:6, 7:6, 7:6 испанския си съперник в зрелищен мач в Акапулко и се класира за четвъртфиналите. След мача Надал каза, че австралиецът има талант, който може да го отведе до титла от Големия шлем, но липсата на уважение му пречи.

По време на двубоя Кириос няколко пъти беше освиркан от публиката. Единият от случаите беше, след като изпълни първи сервис с удар отдолу. След срещата двамата едва се поздравиха.

"Той е играч с огромен талант. Може да спечели титла от Големия шлем и да се бори за челните места в ранглистата, но има причина да е там, където е. Липсва му уважение към публиката, към съперника и към себе си", каза Надал.

Кириос даде бърз отговор: "Аз съм различен, Рафа е различен. Може да се съсредоточи върху това, което трябва да прави. Той не знае какъв е бил моят път, не знае нищо за мен, така че няма да слушам изобщо. Това е начинът, по който играя, това е начинът, по който той играе", каза австралиецът.

Следващият му съперник ще е Стан Вавринка. Тъкмо в мач срещу швейцареца Кириос се забърка в голям скандал през август 2015 г. Тогава Вавринка поиска австралиецът да бъде наказан заради вулгарен език, а Кириос беше поставен в изпитателен срок от АТП.

Дневник