Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) Йордан Сталев смята, че при гола на "Левски" в дербито с ЦСКА е извършено нарушение в ущърб на червените. Сините спечелиха с 1:0 с автогол на Стивън Перейра в края на първата част.

В началото на атаката обаче десният бек на ЦСКА Иван Турицов падна на тревата, претендирайки за удар с ръка на Паулиньо. Бразилецът центрира, като при тази ситуация Перейра си вкара автогол. Това се случи две минути след спорното изгонване на Едвин Джеси за удар срещу Иван Горанов, което Сталев определи като "правилен червен картон".

В началото на седмицата Сталев коментира само ситуацията с червения картон, отказвайки да говори за други моменти от двубоя. Той поиска да се запознае с мнението на съдийския наблюдател и свой заместник Георги Йорданов, преди да говори отново.

"Получих доклада на съдийския наблюдател, обсъдихме със Съдийската комисия и наблюдателя, преди отбелязването на гола имаме и може да се отсъди нарушение от главния съдия в полза на ЦСКА, но съдията не забелязва това и допуска грешка. С това свое отсъждане той не влияе пряко върху крайния резултат на мача, Паулиньо не вкарва гол, а прави пас към вратата на ЦСКА, тук не можем да говорим за пряко влияние върху крайния резултат, това е индиректно повлияване на крайния резултат", коментира Сталев пред "Дарик радио".

"Паулиньо владее топката, но в това владение, за да използва предимството си помага с ръката, но не е картон, а съдията не отсъжда нарушение. Оценката на Вълков е на база представянето му, ще го видим и в следващите наряди, когато преценя аз и Съдийската комисия, кога ще се случи това нещо, ще е ясно, тъй като няма как да го скрием", каза още председателят на съдиите.

Дневник