Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос е наказан за два мача от Европейската футболна централа (УЕФА) заради умишлен жълт картон срещу "Аякс" в осминафиналите на Шампионската лига. Централният бранител беше разследван в последната седмица, като отговорните органи прецениха, че той е виновен и го санкционираха.

Испанецът извърши нарушение в последните минути, заради което получи трети жълт картон, който автоматично му носеше санкция за реванша в Мадрид. Това обаче му позволи "да се изчисти за четвъртфиналите". Сега УЕФА добавя още един мач наказание, който е евентуалният първи четвъртфинал.

След срещата в Амстердам Рамос призна, че си е изкарал картон умишлено. ""Гледайки резултата, ще излъжа, ако кажа, че не го направих нарочно. Това е нещо, за което мислех".

"Реал" има аванс от 2:1 след първия мач и ще играе по-спокойно на своя "Сантяго Бернабеу". Европейският шампион за последните три години се надява на нов триумф в Шампионската лига. Турнирът остана единствения шанс за купа на "Реал", след като тимът отпадна в Купата на краля, а в шампионата изостава много от "Барселона".

 Дневник