Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) уволни треньора на юношите до 18 години Алваро Бенито заради критика срещу представянето на първия отбор във втория полуфинал за Купата на краля, съобщи "Ройтерс".

В реванша на "Сантяго Бернабеу" белите загубиха с 0:3 от "Барселона" и отпаднаха от турнира. След мача Бенито изтъкна слабата игра на полузащитниците Тони Кроос и Каземиро.

"Проблемът е, че има футболисти, които са много далеч от нивото си на игра. Говоря за Каземиро, който в момента не е достатъчно добър да играе дори минута за "Реал". Кроос е фантастичен, когато вятърът е попътен, а когато е срещу него - той напуска кораба", каза Бенито пред радио "Кадена Сер".

Според испанските медии легендарният нападател на "Реал" Раул Гонсалес ще поеме треньорския пост на юношите до 18 години.

"Уважавам решението на клуба, който винаги съм защитавал, когато съм се появявал в медиите. Винаги съм се чувствал свободен да говоря открито за клуба, който обичам. Напускам без недоволство и винаги ще съм благодарен на клуба за всичко, което ми даде като играч и в първите ми стъпки като треньор", написа в "Туитър" 42-годишният Бенито.

Испанецът е част от състава на "Реал" от 1995 до 2002 г., като има 21 мача и два гола за белите. През 2015 г. Бенито пое юношите до 18 години.

Дневник