Световният шампион Люис Хамилтън очаква предстоящият сезон във Формула 1 да бъде най-тежката битка между неговия отбор "Мерцедес" и "Ферари". В края на предсезонните тестове на пистата "Каталуня" край Барселона британският пилот обяви, че Скудерията има предимство.

"Мисля, че разликата между нас и "Ферари" е потенциално около половин секунда. Според мен именно те са най-бързите в момента, така че ни очаква най-тежката битка от години насам", каза Хамилтън пред журналисти на пистата.

Британецът спечели световната титла в последните два сезона в оспорвани дуели със Себастиан Фетел, като вече е петкратен шампион, докато германецът остава с четирите си титли, спечелени по времето му в "Ред бул".

"Те са най-бързи към момента по време на тестовете. Очаквам да имат предимство и в началото на сезона, като предизвикателството пред нас ще бъде много голямо. Все пак в тестовете няма никаква награда да бъдеш най-бърз. Важно е какво правиш през сезона", добави световният шампион.

Според Хамилтън едва след първите четири състезания ще бъде ясно какво е разпределението на силите в шампионата. Новият сезон във Формула 1 започва на 17 март с Гран при на Австралия на пистата "Албърт парк" в Мелбърн.

Дневник