Второто дерби на Северен Лондон за сезона във Висшата лига завърши без победител, след като "Тотнъм" и "Арсенал" поделиха точките при 1:1. Двубоят на "Уембли" беше много интересен, пълен с вълнуващи моменти, а не мина и без спорни положения, дори и червен картон,.

Преди почивката "Арсенал" игра по-добре и поведе с гол на Арън Рамзи в 16-ата минута. "Тотнъм" изравни четвърт час преди края след точно изпълнена дузпа от Хари Кейн. Тя обаче дойде при спорни обстоятелства, след като нападателят на "Тотнъм" беше в засада, когато го фаулираха.

В края на редовното време Пиер-Емерик Обамеянг пропусна дузпа, с която можеше да донесе успеха на "артилеристите".

В двубоя се запази тенденцията гостът да печели само едно от последните 17 дербита между двата тима. Това беше 198-о дерби на Северен Лондон. "Арсенал" остава с 82 победи, а "Тотнъм" има 64. Равенството е 52-о между тези съперници.

След равния резултат "Тотнъм" остава с 61 точки и запазва третата позиция. "Арсенал" засега е четвърти с четири по-малко, но може да бъде изпреварен от "Манчестър юнайтед".

Двубоят започна много интересно атаки и на двата отбора. Темпото беше много високо, но головите положения липсваха. "Арсенал" разчиташе най-вече на размени на офанзивните играчи в предни позиции, които освобождаваха празни пространства пред полето на "шпорите".

В 16-ата минута "Арсенал" откри резултата след отлична контраатака. Давинсон Санчес се размина с топката в центъра и по този начин я подари на Александър Лаказет. Французинът изведе от централната линия Арън Рамзи, който напредна абсолютно сам до наказателното поле, излъга вратаря Лорис и се разписа - 1:0.

Уелският халф продължи успешната си серия срещу "шпорите", срещу които е въвлечен в три последните четири гола на "Арсенал" (един гол и две асистенции).

Малко по-късно попадение на "шпорите" беше отменено, след като реферът Антъни Тейлър отсъди засада на Хари Кейн.

След това "Арсенал" отговори с няколко контраатаки и разбърквания след статични положения. Най-доброто положение се откри пред Алекс Иуоби, но той не уцели вратата.

До 35-ата минута "Тотнъм" не само, че нямаше голово положение пред вратата на "Арсенал", но и не беше отправил изстрел към вратата на гостите. Макар че пресираха много активно играчите на Маурисио Почетино имаха много големи проблеми в последната третина, където просто нищо не им се получаваше.

Едва в последните минути "Тотнъм" заигра по-активно пред вратата на "Арсенал" и беше много близо до това да изравни. В 44-ата минута Муса Сисоко стреля опасно, но Бернд Лено се прояви с ефектно спасяване.

Още в ответната атака и Хари Кейн също отправи удар, но германският страж на "артилеристите" отново спаси.

След почивката темпото продължи да бъде високо, като и двамата мениджъри потърсиха промени. Емери извади Матео Гендузи, за да пусне на терена борбения Лукас Торейра. В "Тотнъм" потърсиха промяна в офанзивен план, като Ерик Ламела се появи вместо Винсент Уанаяма.

Постепенно "Тотнъм" започна да играе по-активно и да притиска гостите. "Арсенал" отговори с няколко контраатаки, като в една от тях резервата Пиер-Емерик Обамеянг беше изведен по отличен начин. Хенрик Мхитарян изведе габонеца, но той не успя да овладее и да излезе сам срещу вратаря.

Четвърт час преди края при центриране от пряк свободен удар Хари Кейн падна в наказателното поле след контакт с Шкодран Мустафи. Германецът удари в гърба Кейн точно пред погледа на рефера Тейлър и той посочи бялата точка.

Повторенията обаче показаха ясно, че Кейн се намира в засада при центрирането от фаул.

В самия край на срещата "Арсенал" получи златен шанс да спечели. Обамеянг спечели дузпа след контакт с Давинсон Санчес и сам се нагърби с изпълнението. Габонецът обаче стреля много слабо, близо до центъра на вратата и Юго Лорис успя да спаси.

При последвалата добавка и Ян Вертонген се намеси, избивайки от голлинията.

До края на мача съдията Антъни Тейлър показа и червен картон на Лукас Торейра. Уругваецът влезе много грубо в краката на Дани Роуз, атакувайки го над глезена, с което застраши здравето на англичанина.

Дневник