„Манчестър сити" излезе на първо място във Висшата лига след победа с 1:0 над "Борнемут" като гост в мач от 28-ия кръг. "Гражданите" постигнаха икономичен успех, дошъл с гол на резервата Рияд Марез в началото на второто полувреме.

Съставът на Пеп Гуардиола има 71 точки, като е с две пред "Ливърпул". В неделя червените излизат в дербито на Мърсисайд срещу "Евертън".

"Гражданите" са в серия от осем поредни победи във всички турнири и пет само във Висшата лига. Тимът запази мрежата си суха в четвърти пореден мач, като Едерсон вече не е пускал гол от 439 минути. За последно "Сити" получи гол в мача с "Арсенал" на 3 февруари.

"Сити" даде две жертви, след като Кевин Де Бройне и Джон Стоунс получиха контузии. Халфът беше заменен още в края на първата част.

След почивката "Сити" вдигна оборотите и поведе. Давид Силва намери Марез след продължителна атака и влезлият от пейката футболист се разписа.

До края на мача действията се водеха изцяло пред вратата на "Борнемут", но футболистите на Гуардиола пропуснаха куп положения. В последните минути Серхио Агуеро удари и греда, след като опита да прехвърли вратаря на "черешките" Артур Боруц.

В друг мач от програмата "Манчестър юнайтед" победи "Саутхемптън" с 3:2 след неочаквани трудности у дома. Тимът на Оле Гунар Солскяр вече няма загуба в 12 поредни мача от Висшата лига след идването на норвежеца.

"Червените дяволи" излязоха на четвърто място в таблицата, като са с 58 точки, с една повече от "Арсенал". Тимът беше изправен пред угрозата да завърши за трети път наравно на "Олд Трафорд", но стигна до успеха с късен гол на Ромелу Лукаку.

"Светците" откриха след 26 минути игра, когато Чарли Остин намери Ян Валери и той вкара. След почивката със силни изяви на Андреас Перейра "Юнайтед" обърна.

Той изравин в 53-ата минута, а само шест по-късно асистира за гол на Лукаку.

"Светците" се върнаха в мача с попадение на Джеймс Уорд-Праус само четвърт час преди края. Въпреки това "Юнайтед" показа характер и в 89-ата минута резервата Фред асистира за победния гол на Лукаку.

В добавеното време Пол Погба пропусна дузпа, като не успя да направи победата на тима си по-изразителна.

Дневник