ЦСКА постигна втора победа под ръководството на Любослав Пенев, след като разгроми с 5:1 "Септември" на своя "Българска армия". Червените стигнаха лесно до успеха, след като водеха с 4:0 до почивката.

Над всички в срещата беше Али Соу, който реализира хеттрик. По веднъж се разписаха Жоржиньо и Рафаел Енрике.

Победата изкачи червените на второ място с 51 точки. Тимът има три повече от "Левски" и две по-малко от лидера "Лудогорец". Сините играят в неделя със "Славия", а шампионите от Разград приемат "Ботев" (Враца).

До този момент ЦСКА не беше вкарвал пет гола в един мач, като най-голямата победа беше 4:0 над "Верея" в началото на сезона. Червените обаче пропуснаха да запазят мрежата си суха и в четвъртия си мач през 2019 г. Те допуснаха голове и преди това с "Черно море", "Ботев" (Враца) и "Левски".

Любослав Пенев беше направил много промени заради слабо представяне и контузии. Новодошлият португалец Томаш започна от първата минута в центъра на защитата, а до него беше младият Валентин Антов.

Това не се отрази на ЦСКА, като още в десетата секунда домакините получиха дузпа. Александър Дюлгеров извърши нарушение и от 11-те метра Али Соу беше точен.

Грешките на гостите от "Септември" следваха една след друга и в 18-ата минута Жоржиньо удвои аванса на домакините. След това в рамките само на четири минути червените поведоха с 4:0. В 24-ата мимута Али Соу се разписа още веднъж, а в 28-ата това стори и Енрике.

След почивката темпото спадна, но все пак гамбиецът се разписа още веднъж в 74-ата, оформяйки хеттрика си. В добавеното време гол вкара Илия Димитров, който се оказа почетен за "Септември".

Дневник