Шампионът в Бундеслигата "Байерн" (Мюнхен) заличи пасива си от "Борусия" (Дортмунд) и се изравни по точки с жълто-черните само десет кръга преди края на сезона. Баварците взеха убедително гостуването си на "Борусия" (Мьонхенгладбах) с 5:1.

По този начин "Байерн" се възползва от грешната стъпка на "Дортмунд", който в петък загуби от "Аугсбург" с 1:2.

Тимът на Нико Ковач затвърди доброто си представяне напоследък, взимайки четвърта поредна победа. Съставът има 11 победи и една загуба в последните си 12 срещи. В същия период "Борусия" има седем победи, три равенства и две поражения.

Вестфалци зимуваха с шест точки аванс на полусезона, но сега двата тима са с равни точки - по 54. Отборите са разделени само по голова разлика. На "Борусия" тя е 58:27, а "Байерн" е с 56:27.

До голяма степен баварците решиха двубоя още до 11-ата минута, когато водеха с 2:0. След едва 30 секунди Роберт Левандовски можеше да открие, но Ян Зомер спаси. При последвалия корнер Хави Мартинес се пребори с бранител в бяло и откри - 0:1.

В 11-ата минута Томас Мюлер се разписа, удвоявайки аванса на "Байерн" след нова грешка в защитата на домакините.

В края на първата част "Мьонхенгладбах" се върна в срещата с попаденеи на Ларс Щиндъл, негово 50-о в Бундеслигата.

Малко след подновяването на играта обаче "Байерн" вкара трети гол. В 47-ата минута Тиаго Алкантара асистира за попадение на Левандовски. Полякът беше в основата и на четвъртия гол. Той стреля с глава, а след спасяне на Зомер, Серж Гнабри се намеси и добави.

Попадението на Гнабри се оказа и гол №4000 за "Байерн" в Бундеслигата.

До края на двубоя остана време и за втори гол на Левандовски. Той вкара от дузпа в добавеното време. С това попадение полякът изравни рекорда на Клаудио Писаро за най-резултатен чужденец с Бундеслигата. Двамата имат по 195 гола.

Дневник