Шампионът "Лудогорец" постигна първа победа през 2019 г. след домакински успех с 2:0 срещу "Ботев" (Враца) в последния кръг от редовния сезон в Първа лига. Тимът от Разград прекъсна серия от три поредни мача без победа и си върна аванса от пет точки на върха в класирането.

"Лудогорец" си осигури добър аванс след два бързи гола в края на първото полувреме. Козмин Моци откри резултата в 33-ата минута, след като беше изпуснат от защитата на "Ботев" и от границата на вратарското поле насочи топката с глава в далечния ъгъл.

Шест минути по-късно Клаудиу Кешеру отбеляза страхотен втори гол с изстрел с левия крак от дъгата на наказателното поле. Той вкара 17-ото си попадение за сезона и поведе с едно пред Станислав Костов от "Левски" в надпреварата за голмайсторския приз.

През второто полувреме "Лудогорец" опитваше да контролира играта с продължително разrграване на топката. Въпреки това домакините позволиха на гостите от Враца да отправят доста удари към вратата и да създадат няколко добри възможности да се върнат в мача.

Най-добрата се откри пред Мирослав Будинов в 81-ата минута. Той беше изведен сам срещу Пламен Илиев, но опитът му да прехвърли вратаря премина над гредата. Пет минути по-късно "Лудогорец" можеше да стигне до трети гол, но гредата спаси "Ботев" след изстрел на Антон Недялков.

"Лудогорец" събра 56 точки след 17-ата си победа от 24 мача. Шампионите имат аванс от пет точки пред втория ЦСКА. "Левски" е трети с 48 преди двубоя си със "Славия" днес от 17.30 ч.

"Ботев" (Враца) допусна трета поредна загуба и вече е десети с 27 точки.

Дневник