„Левски" спечели убедителна победа с 3:0 срещу "Славия" в последния двубой от 24-ия кръг на Първа лига. Сините записаха трети пореден успех в шампионата, в трети пореден мач не допуснаха гол и отново се изравниха с ЦСКА на второто място.

Двубоят беше белязан от няколко спорни момента, а след срещата от лагера на "Славия" изразиха сериозни претенции към съдийската бригада, ръководена от Станислав Тодоров.

След най-убедителната си победа под ръководството на Георги Дерменджиев "Левски" събра 51 точки, като има по-добри показатели в директните мачове с червените. Шампионът "Лудогорец" е начело с 56 точки преди последните два кръга на редовния сезон.

Станислав Костов откри резултата още в четвъртата минута. Той получи топката на празна врата от Жерсон Кабрал и отбеляза 17-ото си попадение за сезона. Централният нападател на "Левски" се изравни с Клаудиу Кешеру от "Лудогорец" на върха в класирането при голмайсторите.

Пет минути преди края на първото полувреме сините увеличиха преднината си след отлична индивидуална изява на Кабрал. Холандецът получи пространство пред наказателното поле и с шут по земя в близкия долен ъгъл преодоля Антонис Стерякис.

"Славия" пропусна отличен шанс да се върне в мача в началото на второто полувреме и малко след това "Левски" сложи точка на спора. В 55-ата минута Давиде Мариани направи 3:0 със страхотен изстрел с десния крак от близо 30 метра.

"Левски" можеше да постигне още по-убедителен успех, но в 60-ата минута Паулиньо пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Милош Цветкович.

Дневник