„Ливърпул" допусна нова грешна стъпка в борбата за титлата във Висшата лига след нулево равенство в мърсисайдското дерби с "Евертън". Тимът на Юрген Клоп записа трети пореден мач без победа като гост и сдаде първото място. Девет кръга преди края на сезона червените вече изостават с една точка от шампиона "Манчестър сити".

"Ливърпул" доминираше през първото полувреме на "Гудисън парк", въпреки че "Евертън" започна мача с много агресивна преса. Червените имаха отлични възможности да стигнат до гол, но не се възползваха от тях.

Най-чистите ситуации се откриха пред Мохамед Салах. Футболист №1 във Висшата лига за миналия сезон обаче направи два огромни пропуска, озовал се сам срещу вратаря Джордан Пикфорд.

Египетският национал не успя да се разпише в трети пореден шампионатен двубой. Това се случва за пръв път, откакто той премина в "Ливърпул" от "Рома" през лятото на 2017 г.

С напредването на мача "Ливърпул" се поддаде на напрежението. След 60-ата минута червените започнаха да играят все по-нервно.

Тимът на Клоп не успя да притисне достатъчно съперника в края, а влизането в игра на Роберто Фирмино, Джеймс Милнър и Адам Лалана не донесе желания резултат.

В последния четвърт час "Евертън" изнесе играта в по-предни позиции и дори можеше да измъкне победата. Отбраната на "Ливърпул" обаче се справи с няколко по-напрегнати ситуации.

Червените направиха трето нулево равенство в последните си четири мача във всички турнири след тези с "Манчестър юнайтед" във Висшата лига и с "Байерн" (Мюнхен) в първия осминафинален двубой в Шампионската лига.

За пръв път от началото на декември "Ливърпул" сдаде първото място при равен брой изиграни мачове с "Манчестър сити".

Дневник