Ювентус" си подпечата осма поредна титла в Италия след емоционална победа като гост срещу най-близкия преследвач "Наполи". Шампионите спечелиха с 2:1 и отвориха преднина от 16 точки пред неаполитанци преди последните 12 кръга от сезона.

Двата отбора изиграха вълнуващ мач на стадион "Сан Пауло", който беше белязан от два червени картона и ключова намеса на системата за видеоповторения. Тя донесе дузпа на домакините в 83-ата минута. Лоренцо Инсиние обаче уцели гредата и пропусна да изравни резултата.

"Ювентус" записа четвърта поредна победа в Серия А и общо 23-а от 26 шампионатни мача. Тимът на Масимилиано Алегри събра 72 точки и продължава да е единственият отбор без загуба в петте големи европейски първенства (Италия, Англия, Испания, Франция и Германия).

"Наполи" допусна четвърто поражение през сезона. Тимът на Карло Анчелоти остава на втора позиция с 56 точки. "Милан" е трети с 48, следван от градския съперник "Интер" с 47 и "Рома" с 44.


"Наполи" започна добре мача с "Ювентус", но получи тежък удар в средата на първото полувреме. Кевин Малкюи направи кошмарно подаване назад към вратаря Алекс Мерет. Кристиано Роналдо пресече и чукна топката покрай влезлия на шпагат в краката му Мерет.

Главният съдия Джанлука Роки показа директен червен картон на вратаря и отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Миралем Пянич застана зад топката и я изпрати покрай плонжа на влезлия като резерва Давид Оспина.

"Наполи" можеше да изравни само половин минута по-късно. Пьотр Желински се озова зад защитата и стреля по земя към далечния ъгъл. Топката обаче срещна страничния стълб.

В 39-ата минута ситуацията за домакините стана още по-тежка. Федерико Бернардески центрира към далечната греда, а Емре Джан беше изпуснат в близост до вратата и отбеляза с глава - 2:0.

Само две минути след началото на второто полувреме численото равенство на терена беше възстановено. Пянич игра с ръка в центъра на терена и получи втори жълт картон.

В 61-ата минута "Наполи" се върна в мача. Инсиние проби отляво и достави перфектно центриране за Кайехон, който не пропусна на два метра от голлинията.

Домакините наложиха силен натиск в оставащите минути и получиха шанс да стигнат до равенство. Алекс Сандро игра с ръка след удар отблизо на Фабиан Руис. Реферът първоначално отсъди корнер, но след това прегледа ситуацията на видеоекрана до терена и посочи бялата точка. Инсиние обаче стреля в гредата и "Ювентус" запази крехкия си аванс.

Дневник