Американската Дженифър Равало поиска състезателните права на боксьора Кубрат Пулев да бъдат отнети заради целувката му след мача с Богдан Дину. Журналистката от "Вегас спортс дейли" и наетата от нея адвокат Глория Олред определиха поведението на Пулев като "отвратително" и обявиха какви мерки ще предприемат.

Равало обяви, че след заснемането на видеото, когато е била с гръб, Пулев я е хванал с две ръце за задните части. По думите ѝ българинът е поискал частта с целувката да бъде изрязана от видеото и да не бъде излъчвана.

Двете се явиха пред медиите и разказаха своята гледна точка. Най-напред Равало, наричана Джени Суши, прочете своето становище. След това беше показан запис от целувката. След това Олред обясни, че е изпратено писмо, с което се настоява правата на Пулев да бъдат отнети. Писмото е насочено до Анди Фостър, който е генерален секретар на спортната комисия в щата Калифорния.

Равало потвърди думите на Пулев, че двамата са се запознали ден преди мача - по време на т.нар. "кантар", когато се претеглят боксьорите. След това тя помолила за интервю и българинът се съгласил. "Направихме интервю преди мача. На следващия ден - 23 март, след мача между Кубрат и Богдан Дину, помолих Кубрат за интервю. Той каза "Да". Направихме интервюто в задната част на залата, в стаята му. Започнах интервюто, в средата той сграбчи лицето ми и ме целуна. Бях шокирана и засрамена, не знаех как да отговоря", заяви американката.

"След това отидох до масата да си събера нещата и да си взема чантата. Той сграбчи задните ми части и ги стисна с двете си ръце. След това си тръгна, без да каже нищо, и се засмя. Това ме накара да се чувствам неудобно и разочарована, че Кубрат Пулев се е отнесъл с мен по толкова непрофесионален начин."

По думите ѝ е недопустимо жена да бъде целувана без нейно желание. Тя потвърди и думите на Пулев, че е присъствала на тържеството след победата на българина. Обясни, че е била поканена от приятел и е отишла, защото е видяла възможност да направи интервюта и с други боксьори.

Дневник