Американската репортерка Дженифър Равало, която беше целуната от боксьора Кубрат Пулев, е наела водещия адвокат Глория Олред и планира да защитава интересите си в съда, пише сайтът TMZ. Впоследствие двете дадоха пресконференция, на която представиха своята версия и обясниха какви действия предприемат.

След зрелищната си победа срещу Богдан Дину в САЩ Пулев даде кратко интервю пред репортерката от "Вегас спортс дейли". В края му българинът неочаквано хвана събеседничката си с ръка за лицето и я целуна.

Това предизвика огромен медиен отзвук и включително донесе критики за действието на Пулев спрямо Равало, наричана Джени Суши.

Олред е определяна от медиите в САЩ като феминист и водещ защитник на правата на жените. Тя участва в делото, което се води срещу певеца R Kelly. Също така представляваше 33 жени в процеса срещу комика и някогашна звезда на шоуто "Американски татко" Бил Козби. "Много сме щастливи, че най-накрая можем да кажем, че светът вече се вслушва в жените, не само чрез #MeToo, но и в съда", обяви Олред след присъдата на Козби.

При завръщането си в София Пулев каза, че няма никакви притеснения около случая с целувката. "Не мисля, че целувката е помрачила доброто ми представяне, защо да е така. Тя си е част от него. Така се е случило, не беше планирана изобщо, а беше импулсивен момент. Няма защо да повлиява зле на кариерата ми, целувката е нещо много хубаво", заяви боксьорът.

"Те (американците) са чувствителни, ако целувката не е желана от човека отсреща. Аз, за да го направя съм преценил, че човекът не просто желае целувка, а много повече. Направил съм го приятелско, понеже след победа човек е в приповдигнато настроение", добави Пулев.

Брат му Тервел Пулев заяви, че на тържеството след мача Равало се е целувала с още двама души. И допълни, че има и свидетели.

Дневник