Волейболистите на "Нефтохимик" затвърдиха превъзходството си в Суперлигата с трета поредна шампионска титла. Воденият от Николай Желязков отбор стъпи на върха след трета победа срещу "Хебър".

В Бургас домакините спечелиха с 3:0 (25:23, 25:15, 25:12) срещу "Хебър". Оспорван беше само първият гейм, след което "Нефтохимик" довърши по убедителен начин започнатото.

Най-резултатен за успеха стана диагоналът Николай Учиков с 15 точки. Георги Петров добави 11, а Ален Джорджевич- десет. За "Хебър" Брадли Гънтър записа 11 точки.

Волейболистите на отбора от Пазарджик взимат сребърните медали, след като в редовния сезон бяха първенци, а трети е ЦСКА.

Отговорникът за спорните проекти в "Лукойл-България" Сашо Везенков заяви, че се надява на европейско развитие на клуба. "Говорихме и с кмета на града, той ме увери, че януари месец и залата (в Бургас) ще е готова. Моята амбиция е отбор, който играе трайно в групите на Шампионската лига. С тези играчи, които имаме. Важното е да го правим с български играчи. За един спорт може да говорим и оценяваме по това колко играчи играят в чужбина. Говорил съм и говоря с всички играчи. Ако някой от тях получи уникално предложение в Европа, ние не можем да ги задържим. Но с всички съм в прекрасни отношения и целта ще е да ги задържим."

Везенков добави, че има уверението, че промените, свързани с Валентин Златев в "Лукойл-България", няма да се отразят на клуба.

Дневник