Точка в дисциплинарния правилник за "уронване на престижа и създаване на негативизъм към българското съдийство" се оказа в основата на серия сурови глоби, които дисциплинарната комисия наложи след дербито между ЦСКА и "Левски". Основните потърпевши станаха двама бивши служители на БФС - треньорът на червените Любослав Пенев и изпълнителният директор на сините Павел Колев.

Бившият селекционер на националния отбор ще трябва да плати 8000 лева, тъй като при него това е повторно провинение. Още след идването си в ЦСКА той беше санкциониран с 9000 лева (5000 за обиди към БФС и 4000 за "унизителни изказвания срещу съдиите").

Глобата за Колев, който е бивш заместник изпълнителен директор на футболния съюз, е 5000 лева. Общата стойност на глобите, наложени по тази точка, е 16 000 лева, тъй като с 3000 е наказан и полузащитникът на ЦСКА Кристиян Малинов.

От ЦСКА за пореден път останаха силно недоволни от съдийството. Пенев се изказа критично.

След това Колев заяви: "От това, което видях, имат основание да са бесни, ние също. Имаше и от главния съдия, и от помощниците безобразни грешки."

За изстреляните към привържениците на червените в сектор А пиротехнически средства "Левски" е глобен с 3000 лева. Общата глоба за клуба е 4300 лева, а за ЦСКА е 3300 лева.

Дневник