ЦСКА се хвърля в търсене на обрат срещу "Ботев" (Пловдив) и класиране за финала за Купата на България. Червените приемат "канарчетата" на "Българска армия" тази вечер в 19.00 часа с надеждата, че ще попречат за първи път в историята да има изцяло пловдивски финал в надпреварата.

Преди седмица "Ботев" спечели с 3:2 на своя терен. Тогава воденият от Любослав Пенев отбор съумя да изравни от 0:2 до 2:2, но в края на двубоя допусна трети гол.

Сега ЦСКА ще разчита на голяма подкрепа от трибуните в опит да продължи преследването на целите си. Ръководството на клуба намали цените на билетите на 6 лева за всички сектори в стремежа да осигури на отбора пълен стадион.

"Всички мачове за нас са най-важни. Имайки предвид, че една от целите ни е купата (там), пътят е по-кратък. Искаме да победим, имаме желание, подготвяме се да спечелим двубоя утре и да играем финал и да го спечелим и него. Това е едната цел. Затова казвам, че е по-кратък, защото остават два мача - вторият полуфинал и финалът", каза Пенев.

ЦСКА, футболните обувки и поуката за Гриша Ганчев

Големият проблем за него ще е отсъствието на капитана Николай Бодуров, който беше наказан за един мач след дербито с "Левски".

Проблеми има и пред колегата му Николай Киров, тъй като Радослав Терзиев е наказан, а Джонатан Перейра и Антон Карачанаков са с травми. Преди ден се появиха информации в пловдивски сайтове, че Александър Тонев и Кристиан Добрев са под въпроси по здравословни причини.

Очакванията на Киров са за тежък мач. "ЦСКА ще направи всичко възможно да стопи по най-бързия начин нашия аванс от първия мач, така че очаквам изключително труден двубой. Не смятам, че реваншът за купата е мачът на годината за "Ботев", но със сигурност е един от най-важните. Нямаме голям брой състезатели и естествено се натрупва умора - това се вижда, но зарядът е такъв, че не мисля, че умората ще е фактор", заяви специалистът, цитиран от "Пловдив нюз".

Крайният победител ще спори за отличието с "Локомотив" (Пловдив) на 15 май. Черно-белите записаха нулево равенство със "Септември" в София и след гръмката победа с 4:0 в първия двубой са на първия си финал от 2012 г. "Локомотив" ще направи пети опит да спечели купата, след като допусна поражения в предните си четири финала.

Дневник