Станимир Стоилов отрече информациите, че ще поеме китайския отбор "Гуанджоу R&F". Българският специалист обяви, че е в България и на този етап няма планове да пътува никъде. БТА съобщи, че Стоилов е в Хонконг за финални преговори.

Треньор №1 на България за 2017 г. е спряган за поста в китайския тим, който заема 11-о място в местната Суперлига. "Гуанджоу R&F" е воден от сърбина Драган Стойкович, но не се представя убедително от началото на сезона.

"В София съм и нямам намерение да пътувам никъде", каза Стоилов пред "Спортно шоу Гонг" по "Дарик радио".

Дотук в кариерата си Стоилов е водил "Левски", националния отбор на България, "Литекс" и "Ботев" (Пловдив). След това за кратко беше в кипърския "Анортозис", а между 2014 и 2018 г. водеше "Астана". С тима Стоилов спечели четири поредни титли, една купа и една суперкупа на Казахстан. Той вкара отбора в групите на Шампионската лига и Лига Европа.

За последно българският треньор беше начело на националния тим на Казахстан. Той записа девет мача в периода 3 март 2018 г. - 17 януари 2019 г., като постигна три победи, три равенства и три загуби с голова разлика 15:11. Под ръководството на Стоилов Казахстан завърши на първо място в групата си в Лигата на нациите и се изкачи в по-горна урна.

След раздялата си с националния тим на Казахстан Стоилов обяви, че ще търси ново предизвикателство в чужбина. "Искам сериозен клуб, който да отговаря на моите желания и амбиции."

Дневник