Претендентите за титлата "Манчестър сити" и "Ливърпул" окупираха отбора на сезона във Висшата лига. Десетима играчи от двата тима попаднаха в идеалната единайсеторка, избрана от Асоциацията на професионалните футболисти в Англия.

Шампионът "Манчестър сити", който е все по-близо до защита на титлата, има цели шестима представители в състава - вратарят Едерсон, централният защитник Еймерик Лапорт, дефанзивният халф Фернандиньо, крилата Бернанрдо Силва и Рахим Стърлинг и централният нападател Серхио Агуеро.

Футболисти на "Ливърпул" окупират три от четирите места в отбраната - Андрю Робъртсън, Трент Алекзандър-Арнолд и Върджил ван Дайк, който е основен фаворит за наградата за футболист на годината във Висшата лига. Другият представител на "мърсисайдци" е Садио Мане.

Полузащитникът на "Манчестър юнайтед" Пол Погба е единственият футболист в отбора на сезона, който не играе в "Сити" или "Ливърпул".

Погба е единственият в отбора на сезона, който не играе в "Сити" или "Ливърпул"

Извън идеалния състава изненадващо остана лидерът на "Челси" Еден Азар, който миналата седмица беше номиниран за наградата за футболист на сезона заедно с Ван Дайк, Мане, Силва, Стърлинг и Агуеро.

Голмайсторът на "Ливърпул" Мохамед Салах също не получи място в идеалния отбор.

През миналия сезон египтянинът обра всички големи индивидуални награди във Висшата лига, след като отбеляза рекордните 32 гола в 36 мача.

Египтянинът е в надпреварата за голмайсторския приз и през този сезон. Той има 19 попадения, с колкото са още Агуеро и Пиер-Емерик Обамеянг.

Мане е вкарал 18 гола, Стърлинг и Хари Кейн - по 17, а Азар и Джейми Варди - по 16.

Дневник