Собственикът на състезаващия се във Втора лига "Локомотив" (София) - Иван Василев, изрази готовност да се оттегли от управлението на клуба. В декларация той поясни, че до 1 юни ще прехвърли безвъзмездно акциите си на феновете, от които очаква да предложат концепция за ръководене на тима.

Василев обясни, че е недоволен от отношението на привържениците към него. По думите му чашата на търпението е преляла, след като група фенове на "Локомотив" са атакували автомобила му и този на вицепрезидента Валентин Николов.

"Когато през 2015 г. станах собственик на "Локомотив" и за миг не съм си помислял, че ще е лесно. Върнах се в клуба на живота ми, за да създадем с моите колеги Бойчо Величков, Валентин Николов, Веско Стоянов и Иво Паргов детско-юношеска школа, а не да правим първи отбор. Но любовта на феновете ми даде криле и за по-малко от 3 години направихме почти невъзможното - извървяхме трънливия път от аматьорския до професионалния футбол, а само няколко секунди ни костваха влизането в елита", пише в декларацията на Василев.

"На цената на много пари, нерви и напрежение спасих тима от финансовия капан и го направих финансово стабилен клуб без нито стотинка дългове. Нещо, с което не могат да се похвалят дори грандовете на българския футбол", допълва собственикът на "Локомотив".

Той поясни, че е вдигнал клуба от нулата, като в негово име е преглътнал "жестоки обиди" през годините.

През 2015 г. заедно с ЦСКА "Локомотив" беше изхвърлен от първото ниво заради финансови проблеми. Тогава беше създадено ново дружество, което си проправи пътя нагоре. Преди година "Локомотив" беше близо до влизане в Първа лига, но тимът загуби драматично баража с "Витоша" след дузпи.

"Вместо подкрепа за каузата "Локомотив", получих жестоки хули и обиди. Отвсякъде чувам обвинения, че отборът няма милионен бюджет и не играе в Първа лига. Затова очаквам до 1 юни феновете да напишат концепция за управлението на клуба, която да ми предложат, за да им прехвърля акциите"

"Сигурен съм, че въоръжени с толкова прекрасни идеи, привържениците ще съумеят да привлекат мощни спонсори, с които да осигурят финансовото благоденствие на клуба", допълни Василев в декларацията.

Дневник