Лудогорец" направи грешна стъпка по пътя към осма поредна титла в Първа лига. Тимът от Разград допусна загуба с 1:2 при гостуването си на доиграващия сезона "Черно море".

В герой за тима от Варна се превърна капитанът Георги Илиев, който отбеляза две красиви попадения. Той реализира от пряк свободен удар през първата част, а в началото на второто полувреме се разписа със странична ножица. Голът за "Лудогорец" отбеляза Драгош Григоре.

Поражението на "Лудогорец" върна интригата за титлата в първенството, като разликата с ЦСКА остава пет точки. Червените ще имат възможност да се доближат на две от водача при успех при гостуването си на "Ботев" (Пловдив) в понеделник.

"Лудогорец" изигра слаб мач, като възпитаниците на Стоев действаха нервно. "Черно море" беше отборът, който имаше по-опасните положения.

В 20-ата минута Илиев даде преднина на тима от Варна след красив удар от фаул. Домакините имаха добри положения, като опасността за "Лудогорец" идваше след центрирания.

Тимът от Разград успя бързо да се върне в мача, като изравни резултата с първия си точен удар в двубоя. В 34-ата минута Григоре засече с глава центриране на Вандерсон.

До края на първата част Илиев стреля опасно по земя. Капитанът на "Черно море" отново беше в центъра на събитията в 52-ата минута, когато с ножичен удар върна преднината на тима си.

Аристоте Ндонгала можеше да убие интригата в мача в средата на втората част, но стреля неточно пред опразнената врата. Крилото не се възползва от грешка на вратаря Ренан и свалена топка от Виктор Генев.

В опит да обърне развоя на мача Стоев пусна в игра Джоди Лукоки, Серкан Юсеин и Клаудиу Кешеру, като Марселиньо се ядоса при напускането на терена.

Промените не дадоха желания резултат въпреки натиска на "Лудогорец". В 94-ата гол на тима от Разград беше отменен заради засада. 

Дневник