Левски" продължи лошата си серия като домакин след загуба с 1:2 от "Берое". Сините допуснаха обрат и продължават да са без успех на своя стадион "Георги Аспарухов" през 2019 г.

Станислав Костов откри резултата за "Левски" в началото на втората част, но с голове на Карлос Охене и Педро Еуженио тимът от Стара Загора записа втората си поредна победа в Първа лига.

Пет кръга преди края на шампионата "Левски" е трети, като трудно воденият от Георги Дерменджиев тим ще завърши на друго място. Сините са с 59 точки, като имат преднина от девет точки пред четвъртия "Берое" и изостават с шест от втория ЦСКА, който е с мач по-малко.

Първата част не предложи много голови положения, като най-добрата възможност се откри пред халфа на "Левски" Паулиньо в четвъртата минута. Крилото влезе навътре и стреля от границата на наказателното поле, като ударът му се отби в горната греда.

Второто полувреме също започна с положение за "Левски", когато Станислав Иванов напредна по десния фланг. Подаването му намери Костов, който със залъгващо движение финтира защитник и даде преднина за отбора си.

След гола "Берое" заигра по-смело. Тимът от Стара Загора се върна бързо в мача с гол на Охене в 54-ата минута. Силните минути на "Берое" продължиха и вратарят Николай Михайлов трябваше да се намеси.

Обратът стана факт в 77-ата минута, когато Еуженио завърши бърза атака.

Дневник