„Ливърпул" остава в битката за титлата във Висшата лига след разгром на своя стадион "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп се разправи с 5:0 срещу вече изпадналия "Хъдърсфийлд".

По два гола за червените вкараха Мохамед Салах и Садио Мане, а Наби Кейта добави едно попадение за успеха.

Два кръга преди края на шампионата "Ливърпул" излезе временно начело с 91 точки и хвърли ръкавицата към "Манчестър сити". "Гражданите" изостават с две точки преди гостуването си на "Бърнли" в неделя.

"Ливърпул" беше осезаемо по-добрият отбор през целия мач, като "Хъдърсфийлд" не оказа съпротива. Двубоят започна кошмарно за гостите, които изоставаха в резултата след само 14 секунди.

Домакините се възползваха от грешка в защитата, като Салах изведе Кейта. Халфът отбеляза най-бързото попадение на мърсисайдци в историята на Висшата лига.

В 23-ата минута "Ливърпул" се сдоби с два гола преднина, след като Мане засече с глава центриране на Анди Робъртсън. В добавеното време на първата част Салах се разписа също. Египтянинът получи извеждащо подаване и отбеляза с красив прехвърлящ удар.

"Хъдърсфийлд" показа зъби пред втората час, но имаше проблеми в завършващата фаза. Втори гол с глава на Мане продължи головото шоу в 66-ата минута. Впоследствие крилото на "Ливърпул" можеше да отбележи хеттрик с голове след удар с глава, но стреля в гредата.

Салах завърши голеадата в 83-ата минута. Египтянинът вкара в опразнената врата след остро подаване на Джордън Хендерсън отляво. До края водещият реализатор във Висшата лига можеше да оформи своя хеттрик, но направи пропуски.

Дневник