Георги Дерменджиев не се притеснява за поста си, въпреки негативната серия, в която влезе "Левски". Сините претърпяха загуба от "Берое" с 1:2 на своя "Георги Аспарухов", която треньорът отдава на "психологически стрес". Според него футболистите му изпитват затруднения да играят на "Герена".

"Футболът се играе на голове. Наистина първото полувреме беше такова, че нито ние имахме големи възможности, нито "Берое" имаха на свой ред. Ние успяхме да поведем и много, много бързо получихме изравнителен гол. Пак казвам, че футболът се играе на голове. Каквото и да сме правили, каквото и да сме пропускали, получихме два гола, които са минус за нас", каза Дерменджиев след срещата.

Решаващият момент в срещата според наставника на сините е бил изравнителният гол на Карлос Охене. "Не бяхме до такава степен добре подредени при второто попадение. Не успяхме да неутрализираме ситуацията."

Треньорът обяви, че слуховете за неговата смяна и идване на Петър Хубчев не са му повлияли. "Винаги се отразява, когато има негативизъм към отбора. Аз си върша професионално работата, но знам, че успехите държат треньора".

"Левски" остава без победа на своя стадион от началото на 2019 г. В последните си пет мача в шампионата сините имат само един успех и той дойде като гост на "Черно море". Предходните също беше извън София - 4:3 срещу "Верея" преди разделянето на шампионата.

"Тази негативна серия не е за първи път. Играчите тук понасят голяма отговорност и има психологически стрес. Мисля, че с времето това може да се преодолее. Това, че всеки иска сам да решава мача, не е добре и е показателно", каза още веднъж Дерменджиев.

Дневник