"Ливърпул" се върна на върха във Висшата лига след успех над последния "Хъдърсфийлд" с 5:0, но мениджърът Юрген Клоп не е спокоен в битката за титлата. Червените водят яростно преследване с "Манчестър сити", като до края на сезона остават два мача. След успеха в петък вечер германецът каза, че повече мисли за следващите мачове и избегна въпросите за титла.

"Всичко тази вече беше чудесно, наистина брилянтно представяне от нас. Подходът към мача бе точният, който исках, така че съм щастлив", започна Клоп.

След няколко дни мърсисайдци се изправят срещу "Барселона" в полуфинал в Шампионската лига.

"Вече сме фокусиране за следващия ни мач. Мислим, както за Шампионската лига, така и за Висшата лига. Сега ние сме отбор, който трябва да създава проблеми и трудности на другите. Мисля, че дотук се справяме", добави германецът.

Освен петте гола срещу последния, червените записаха и друго важно постижение. Тимът на Юрген Клоп достигна 50 точки у дома през сезона, като това се случва за пръв път в историята на клуба. На своя "Анфийлд" съставът иам 16 победи и две равенства, при голова разлика 53:10.

Досегашното най-добро постижение беше 49 точки вкъщи от сезон 2013-14. "Ливърпул" може да спечели още точки, след като има мач с "Уулвърхемптън" на 12 май на "Анфийлд".

Единственият по-добър домакин в Лигата е "Манчестър сити", който има 51 точки. "Гражданите" са с повече победи (17), но "Ливърпул" е единственият тим, който няма поражение вкъщи.

Дневник