„Пари Сен Жермен" преживя още една кошмарна вечер в първия си сезон под ръководството на германеца Томас Тухел. Парижани пропиляха преднина от два гола и претърпяха драматична загуба с дузпи от "Рен" във финала за Купата на Франция.

Провалът на ПСЖ беше допълнен от скандал със звездата на отбора Неймар. Най-скъпият играч в историята на футбола може да получи тежко наказание, след като опита да удари фен при качването си към подиума за награждаването след финала.

Зрителят снимаше играчите на ПСЖ, докато се качваха по стълбите. Това ядоса Неймар, който избута телефона на мъжа. След това двамата размениха реплики, а бразилският нападател посегна да удари фена, който успя да се дръпне назад.

Инцидентът идва само три дни след като Неймар беше наказан да пропусне следващите три мача на ПСЖ в Шампионската лига. Правата на бразилеца бяха спрени заради нецензурна публикация в социалните мрежи.

ПСЖ преследваше пети пореден триумф в Купата на Франция и общо 12-и в историята си. Всичко се развиваше отлично за парижани, които поведоха в 13-ата минута с гол на Дани Алвеш.

В 21-ата минута Неймар увеличи аванса на столичани.

„Рен" обаче успя да се върне в мача, след като Преснел Кимбепмбе си отбеляза автогол пети минути преди края на първото полувреме. В 66-ата минута Мексер изравни резултата.

Равенството се задържа до края на редовното време, а в продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол. ПСЖ дори завърши мача с десет души, след като Килиан Мбапе влезе изключително грубо в краката на Дамиен да Силва и получи директен червен картон.

Драмата продължи с пълна сила при дузпите. Двата отбора бяха точни при първите десет изпълнения, Исмаила Сар изведе "Рен" напред при 6:5, а 21-годишният Крисофър Нкуну не издържа на напрежението и прати топката над вратата при 12-ата дузпа.

Загубата от "Рен" остави ПСЖ само с два трофея за сезона - титлата в Лига 1 и Суперкупата на Франция.

През март тимът на Тухел допусна кошмарен обрат срещу останалия без десет основни играчи "Манчестър юнайтед" в осминафиналите на Шампионската лига. Парижани станаха първият отбор в историята на турнира, който отпада след победа с 2:0 като гост в първия мач.

През януари ПСЖ отпадна драматично и в четвъртфиналите на Купата на лигата. Столичани водеха с 1:0 до 83-ата минута срещу "Гингам", но загубиха с 1:2.

В Лига 1 ПСЖ имаше огромен аванс на върха и можеше да стане шампион още в началото на април, но пропусна да го направи в три поредни кръга. Особено тежък беше вторият мач - срещу най-близкия преследвач "Лил", в който тимът на Тухел загуби с 1:5.

Дневник