Най-резултатният футболист в историята на българския национален отбор Димитър Бербатов изрази опасения, че бившият му клуб "Манчестър юнайтед" може да последва съдбата на големия съперник "Ливърпул" и да изпадне в дълго чакане за титла.

"Мърсисайдци" никога не са триумфирал във Висшата лига, а за последно бяха шампиони на Англия през 1990 г. В този период "червените дяволи" наложиха доминация в английския футбол и подобриха рекорда за най-много титли.

През сезон 2012-13 "Юнайтед" спечели 20-ия си трофей и поведоха с два пред "Ливърпул". Оттеглянето на легендарния сър Алекс Фъргюсън обаче се отрази тежко на клуба, който вече шест поредни сезона е много далеч от битката за титлата.

"Едва ли някой, свързан с "Юнайтед", си е мислил, че клубът ще се срине така толкова скоро след оттеглянето на Фъргюсън. Вече са колко, шест години без титла? И в момента те изостават толкова много от "Манчестър сити", "Ливърпул" и дори "Тотнъм", че не виждам как могат да се преборят за титлата", коментира Бербатов пред


"Ще станат осем, девет, десет сезона и след това много бързо клубът може да се окаже в същата ситуация, в която е "Ливърпул" в момента (29 години без титла - бел. ред.)", допълни Бербатов, който стана голмайстор на Висшата лига през сезон 2010-11.

Според него ръководството трябва да гласува пълно доверие на Оле Гунар Солскят, ако иска да започне да се развива в положителна посока.

"Юнайтед" трябва да даде на Оле свободата да купи играчите, от които се нуждае, и да продаде тези, които не желае в клуба", каза още бившият нападател на "червените дяволи".

"Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо не успяха да спечелят титлата, а клубът имаше лошия навик да купува играчи, без да знае как те ще се впишат в отбора", продължи коментара си 38-годишният българин.

"Можете ли да си представите, че "Юнайтед" няма да спечели титлата в продължение на 29 години? Вероятно не, като се замислим какво е постигал клубът до неотдавна. Но е възможно. Вижте какво се случи с "Ливърпул". Те не са печелили титлата от 29 години. За всеки фен на "Юнайтед" (ако се случи) това ще е най-лошият кошмар за нас", завърши Бербатов.

Дневник