Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е на път да напусне след по-малко от три месеца начело на отбора. По непотвърдена информация на "Дневник" 52-годишният специалист си тръгва, защото е недоволен от вмешателство в работата му от хора от ръководството на клуба.

В петък от 13.45 часа трябваше да се състои традиционната пресконференция на Пенев преди кръга в Първа лига. ЦСКА гостува на "Черно море" в събота от 17.30 часа. Брифингът обаче изненадващо беше отменен с кратко съобщение на сайта на червените.

"Пресконференцията на старши треньора Любослав Пенев преди мача срещу "Черно море", която беше насрочена за 13.45 часа, се отменя", се казва единствено в съобщението, без да се посочва причината.

Само няколко часа по-рано се появиха слухове, че Пенев е подал молба за разтрогване на договора си с ЦСКА.

Бившият нападател пое отбора на 8 февруари, като замени на поста сърбина Нестор ел Маестро. Откакто Пенев застана начело, отборът записа седем победи, три равенства и четири загуби в 14 мача.

Червените отпаднаха в полуфиналите за Купата на България след два драматични двубоя с "Ботев" (Пловдив), а пет кръга преди края на сезона в Първа лига изостават с пет точки от лидера "Лудогорец".

Дневник