"Трябва да се даде 100% заявка, че ЦСКА трябва да е шампион", заяви Димитър Пенев в навечерието на големия мач с "Лудогорец".

Червените приемат водача в Първа лига във вероятно последния си опит да свалят отбора от Разград от върха. Двубоят е тази вечер в 20.15 часа на "Българска армия".

Четири кръга преди края на сезона ЦСКА е назад с три точки. Съставът ще търси не само победа, но и такава с поне два гола разлика заради изоставането си в преките двубои. До момента през сезона неколкократно червените пропускаха да се възползват от колебливото представяне на съперника си и също допускаха чести грешни стъпки.

В началото на април за три дни двата отбора изиграха два мача в Разград. Тогава ЦСКА не получи гол, като успя да спечели и отстрани "Лудогорец" за купата. Скоро след това треньорът Любослав Пенев си тръгна, недоволен от липсата на подкрепа от ръководството в защитата на интересите на клуба.

Затова начело на червените в момента е своеобразен триумвират - опитните Димитър Пенев и Люпко Петрович, както и Добромир Митов.

"Предимството ни е домакинството, желанието на нашите футболисти ще е по-голямо за победа, отколкото на противника", каза Димитър Пенев.

"Имаме един велик човек, на когото е длъжен целият български футбол - Димитър Пенев, който е бил четвърти в света. Доста вода да изтече, докато някой се доближи до него. Има и разумен, добър човек като Добри Митов - всички имаме респект към него, нямаме никакви проблеми в комуникацията", заяви Петрович.

Сърбинът допълни: "Четири кръга преди края ЦСКА има шанс да е шампион, това не в било скоро. Ако спечелим сега, после още три победи и печелим титлата." По думите му "успех е единствено като се спечели титлата".

Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев посочи голямата важност на двубоя и заяви: "Ясно ми е, че ЦСКА ще имат огромната подкрепа на феновете си, ние сме свикнали да играем в такава обстановка, публиката ще е импулс за тях. По какъвто и начин да подходи ЦСКА, по-важен ще бъде нашият подход и да неутрализираме техните силни страни, които знаем добре. И да използваме потенциала си".

"Преди мача не мога да кажа дали равенството ще е приемливо, това е въпрос за след мача. Но не отиваме с такава нагласа за двубоя. Отиваме с мисълта да победим."

ЦСКА призова привържениците си за пълна подкрепа. "Армейци, в събота "Армията" ще ври и кипи. Предстои ни мачът на сезона. Нека оставим сърцата си заедно", се казва в краткия призив в сайта на клуба, придружен от видео.

Червените получиха окуражителни думи от футболиста на "Каляри" Кирил Десподов. Той е играчът, който вкара гола за равенството 1:1 от предишния мач между двата отбора на "Българска армия".

Дневник