"Лудогорец" направи голяма крачка към спечелването на осма поредна титла след нулево равенство в последния директен мач с ЦСКА. Три кръга преди края на сезона шампионите запазиха аванса си от три точки на върха в класирането.

До края за "Лудогорец" предстоят мачове с "Левски", "Ботев" (Пловдив) и "Черно море", а за ЦСКА - с "Берое", "Левски" и "Ботев" (Пловдив). Срещите ще се изиграят на 18 май, 21 май и 24 май.

Претендентите за титлата записаха трето поредно равенство в Първа лига. Те изиграха оспорван мач с доста битка в средата на терена, който обаче предложи твърде малко голови положения и интересни ситуации пред двете врати. Срещата завърши с едва три точни удара, като всичките дойдоха преди почивката.

ЦСКА имаше отлична възможност да постави "Лудогорец" под напрежение, но Али Соу пропусна дузпа в самото начало на мача. След това червените така и не намериха начин да притиснат шампионите, които изиграха предпазливо двубоя и постигнаха целта си да не загубят.

"Лудогорец" си осигури по-добри показатели в директните мачове. В тази ситуация тимът от Разград трябва да направи поне две грешни стъпки в следващите си три мача, а ЦСКА да спечели всичките си срещи, за да бъде детрониран седемкратният шампион.

Още в 37-ата секунда се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на "Лудогорец". Соу напредна по левия фланг и излезе на позиция за удар, след като Сисиньо и Козмин Моци се сблъскаха и паднаха на тревата. Нападателят на ЦСКА стреля, а топката се отби в ръката на Драгош Григоре. Реферът Георги Кабаков първоначално посочи точката за изпълнение на дузпа, но след това даде корнер.

Само пет минути пловдивчанинът отсъди наказателен удар в полза на ЦСКА. Пинто отклони топката с глава при центриране от корнер на близката греда и тя срещната ръката на Марселиньо. Соу обаче пропусна да изведе червените напред в резултата, след като стреля високо над вратата.


В 15-ата минута Моци спря с глава пред голлинията пряк свободен удар на Пинто. Последва изстрел с глава на Евандро, който премина на около метър от левия страничен стълб.

Началният устрем на ЦСКА продължи в първите 20-на минути, след което"Лудогорец" изравни играта. В 23-ата минута дойде първата опасност пред вратата на домакините. Сисиньо отправи силен удар от дистанция, но Витаутас Черниаускас спаси.

В следващите минути двата отбора водеха здрава битка в центъра на терена, като рядко стигаха до някакви удари. В 41-ата минута Марселиньо стреля добре от пряк свободен удар, но Чернуаускас изби в корнер. Това се оказа и последната интересна ситуации през първото полувреме.

Втората част предложи още по-малко. Двата отбора допускаха много грешки при разиграването на топката и разчитаха основно на центрирания, за да създадат нещо по-опасно пред противниковата врата.


В 51-ата минута се стигна до спорна ситуация и в наказателното поле на ЦСКА. Марселиньо овладя топката и финтира Кристиан Малинов, който се хвърли на шпагат. Халфът на домакините не игра с топката, но Кабаков прецени, че плеймейкърът на "Лудогорец" е паднал твърде лесно.

ЦСКА беше малко по-активният отбор и през второто полувреме, но така и не успя да стигне до точен шут към Пламен Илиев. "Лудогорец" беше още по-пестелив в атака, като дори не отправи удар към вратата на червените след почивката.

Двата отбора доиграха срещата в намалени състави, след като в добавеното време Кристиан Малинов и Светослав Дяков бяха изгонени заради втори жълт картон.

Дневник