Новият селекционер на националния отбор по футбол Красимир Балъков обяви избраниците си за европейските квалификации с Чехия и Косово през юни. Специалистът, който беше представен преди два дни, повика трима играчи на настоящия си отбор "Етър".

Сред избраниците на Балъков попаднаха 37-годишният вратар Христо Иванов, защитникът Крум Стоянов и капитанът на "Етър" Георги Сърмов. Единствено последният има опит в националния отбор, като в периода 2008-2013 записа 12 срещи.

В състава се завръща бразилецът Марселиньо, който не беше викан от предишния селекционер Петър Хубчев. Ветеранът Георги Илиев (37 г.), също се завръща в националния отбор след 5-годишно отсъствие. За последно той беше викан от Любослав Пенев.

Нападателят на "Левски" Станислав Иванов, който играе редовно в последния месец и вкара два гола, получава повиквателна. Едно от най-изненадващите имена е Исмаил Иса от "Дунав".

Балъков вика общо 27 футболисти, които се събират на лагер на 29 май в базата в Бояна. Част от тях ще отпаднат преди срещите от европейските квалификации. Дебютът на новия селекционер ще бъде на 7 юни в Прага, когато е гостуването на Чехия. Три дни по-късно България приема Косово.

Дотук тимът заема второ място в група А, като има две точки от два мача и голова разлика 2:2.

Дневник