Левски" е получил лиценз за участие в европейските клубни турнири, съобщи сайтът на БФС. Това показва, че сините са отговорили на изискванията и ще бъдат допуснати до Лига Европа, ако се класират.

През декември УЕФА даде срок от два месеца на клуба да погаси задължения, за да избегне изключване от евротурнирите. В началото на март изпълнителният директор Павел Колев обяви, че изискванията са изпълнени.

Борещият се за място в Лига Европа "Етър" няма лиценз за Европа. Общо осем отбора са кандидатствали за право за участие в турнирите на УЕФА и са получили зелена светлина. От БФС обясниха пред "Дневник", че проблем с "Етър" няма, а единствената причина отборът да не е получил лиценз е, че не е поискал такъв.

"Етър" ще спори в два мача със "Славия" за седмото място в Първа лига. Ако излезе победител, ще играе един мач като гост на третия в пряк спор за квота за квалификациите в Лига Европа. В случай, че клубът от Велико Търново си заслужи правото да участва в евротурнирите, той ще може да поиска лиценз и няма да има проблем да го получи, допълниха от футболния съюз.

Другите отбори с лиценз за Европа са "Лудогорец", ЦСКА, "Левски", "Берое", "Ботев" (Пловдив), "Черно море", "Славия" и носителят на Купата на България "Локомотив" (Пловдив).

Всички останали участници в Първа лига са получили лиценз, От списъка отсъства единствено "Верея", който беше изваден заради получени сигнали за съмнителни мачове.