Янис Антетокумбо и "Милуоки бъкс" постигнаха втора поредна победа над "Торонто раптърс" във финалите в Източната конференция на НБА. "Елените" спечелиха със 125:103, като нито за момент не изоставаха в резултата в своята зала "Физърв форум".

"Милуоки" се възползва перфектно от домакинското си предимство и поведе с 2:0 в серията преди тя да се прехвърли на територията на Канада.

Антетокумбо беше над всички, като изигра поредния си впечатляващ мач. Той реализира "дабъл-дабъл" с 30 точки и 17 борби, освен това добави и пет асистенции, една открадната топка и два чадъра. Антетокумбо реализира 10 от 20-те си стрелби от игра и беше точен при девет от 12 опита от наказателната линия. 

За девети път в своята кариера крилото отбеляза 30 или повече точки в мач от плейофите.


"Ключово беше, че сме много силни психически. Ние израснахме в последната година и това ни помага в плейофите. Беше важно да пазим нашия дом и да спечелим тук", каза след срещата Антетокумбо.

Антетокумбо, който е едва на 24 години, се нареди и до легендата Карийм Абдул-Джабар, който досега беше единственият играч в историята на "Милуоки" реализирал най-малко 25 точки, 15 борби и пет асистенции в мач от плейофите. Абдул-Джабар играе за "Милуоки" между 1969 и 1975 г., като става шампион с тима през 1971. След това преминава в "Лос Анджелис лейкърс" и печели шампионските пръстени още пет пъти.

Силно за "елените" се включи Ерсан Илясова, който вкара 17 точки от пейката. Никола Миротич добави 15, а други две резерви Малкъм Брогдън и Джордж Хил съответно 14 и 13.

За "Торонто" най-резултатен беше Кауай Ленърд с 31 точки, като добави и осем борби. Усилията на звездата на тима обаче не бяха подпомогнати достатъчно от неговите съотборници. Кайл Лаури вкара 15, а Ник Пауъл 14, но никой от останалите играчи на "Торонто" не премина границата от осем.

Следващите два мача от финалната серия на Изток са в Торонто в понеделник и сряда. На Запад шампионът "Голдън стейт уориърс" също води с 2:0 срещу "Портланд трейлблейзърс".

Дневник