Григор Димитров преодоля първия кръг на квалификациите в тенис турнира в Женева, който е от категория ATP 250. Българският тенисист победи 276-ия в света Марк-Андреа Хюслер с 6:4, 6:3.

22-годишният съперник на Димитров, който е представител на домакините, издържа на корта само 64 минути.

Във втория си мач Димитров ще срещне Томас Фабиано. Италианецът, който е седми поставен в квалификациите в момента заема 100-о място в световната ранглиста. Той се справи с родения през 2000 г. сърбин Марко Миладинович (№557 в света) с 6:2, 6:4.

Димитров взе първия сет с пробив в последния възможен момент. Той имаше шанс да пробие съперника си в първите му два сервис гейма, но не се възползва. Все пак в 10-ия гейм бившият №3 в света взе подаването на Хюслер, за да поведе след 33 минути игра.

Димитров реши да участва на турнира в Женева и да се пусне в квалификациите. Обяснението е, че стартът от квалификациите е по желание на треньорския щаб на българския тенисист, като целта е той да натрупа повече мачове.

Димитров не е участвал в квалификациите на даден турнир от мастърса в Париж през 2012 г.

Българинът се смъкна до 48-ото място в световната ранглиста. Тежкият му сезон продължи с ранно отпадане още в първия кръг в Рим.

Дневник