От четвъртък до неделя Пампорово ще се превърне в сцена на екстремното колоездене. Фестивалът "Пампорово байк фест" ще се проведе за пети път, като ще предизвика най-добрите състезатели от България и чужбина.

Организаторите очакват броя на участниците да надхвърли 200 души. До момента има записани чуждестранни състезатели от Испания, Франция, Великобритания, Португалия, Германия, Гърция, Румъния и Македония.

Главният акцент в програмата е IXS Downhill Cup, като за пръв път страната ни ще бъде домакин на кръг от сериите. По време на фестивала ще се проведат още три дисциплини, които включват втори кръг на "Виваком даунхил серии", трети кръг от детските байк серии и Националния шампионат по форкрос.

Друг акцент от програмата на фестивала е премиерата на най-новия филм в средите на екстремното колоездене - Return to Earth на Anthill Films. Световната му премиера е този петък, а в България ще бъде излъчен в събота по време на киновечерта в хотел "Перелик".

Освен филма гостите ще могат да видят за първи път премиерата на официалното видео от провелите се през май български градски серии.

Наградният фонд ще бъде 5000 лева, като организаторите обещават много предметни награди за състезателите.

Дневник