Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от сериите 500 в "Куинс" след загуба от Феликс Оже-Алиасим. Българинът отстъпи с 4:6, 4:6 срещу 18-годишния канадец.

Мачът трябваше да се изиграе в понеделник, но заради дъжда беше отлаган два пъти.

Димитров ще загуби 45 точки за ранглистата, тъй като преди година стигна до втория кръг в "Куинс". Българинът, който заема 45-о място, със сигурност ще падне с две места в класирането.

Димитров започна много уверено срещата и се стремеше да бъде много агресивен на корта. Бившият №3 в света търсеше по-бърз завършек на разиграванията, като в своите сервис геймове не срещна голям проблем.

Оже-Алиасим, който преди това вече изигра един турнир на трева, не изглеждаше като тенисист, който е набрал инерция. Канадецът дори трябваше да спасява точка за пробив в четвъртия гейм, но въпреки някои трудности се справи.

При преполовяването на сета Оже-Алиасим започна да се чувства по-добре на корта и се нагоди към играта на Димитров. Той започна да играе с много дълбоки удари, а стремежът на българина да завършва бързо се обърна срещу него.

Бившият №3 допусна пробив в седмия гейм и по този начин канадецът поведе с 4:3, взимайки ключово предимство. Канадецът не допусна изненада и взе първия сет с 6:4. Той реализира общо девет аса в първата част, които компенсираха четирите му двойни грешки.

Вторият сет започна по най-лошия начин за Димитров, който беше пробит още в първия гейм. След това Оже-Алиасим започна да играе все по-добре и използва натрупаната инерция, за да затвърди пробива.

Канадецът изцяло насочи вниманието си в своите подавания, като Димитров започна да печели лесно геймовете, в които сервира. Българинът търсеше възможността да пробие, но Оже-Алиасим прояви силна психика в напрегнатите моменти, като силният сервис също му помагаше.

Канадецът не даде шанс на Димитров до края на сета и затвори мача след 6:4 и във втората част.

Дневник