Мексиканското правителство обяви, че спира да подпомага провеждането на състезание от Формула 1 в страната, след като настоящият договор на Мексико с най-престижната автомобилна надпревара изтича. Гран при на Мексико се завърна в календара през 2015 г., но по всяка вероятност няма да остане в него и след края на сезона.

До момента държавата плащаше голяма част от сумата, дължима по таксата за участие във Формула 1. Министърът на туризма на Мексико Мигел Торуко обаче обяви, че финансирането спира.

Гран при на Мексико се провежда на пистата "Ерманос Родригес" край Ню Мексико. Състезанието беше част от Формула 1 между 1986 и 1992 г., преди да се завърне в календара преди четири години. Страната е домакин на стартове и в периода 1962-70 г.

В момента Мексико не води преговори със собственика на Формула 1 "Либърти медия". Организацията вече обяви, че две нови писти влизат в календара през 2020 г. - уличното трасе в столицата на Виетнам Ханой, както и "Зандворт" в Холандия.

Освен Формула 1 мексиканското правителство спира да отделя средства и за провеждане на мачове от НФЛ в страната. Първенството по американски футбол постоянно търси разширяване и провеждане на срещи в други страни. "Просто няма средства, затова Мексико се отказва от такава възможност", обясни Торуко.

Дневник