Люис Хамилтън остава победител в Гран при на Канада, след като панелът на стюардите към Световната автомобилна федерация (ФИА) отхвърли искането на "Ферари" за преразглеждане.

В началото на седмицата от "Ферари" отправиха официално искане за преразглеждане на резултата от състезанието на пистата "Жил Вилньов". В Канада Фетел беше лишен от победата, след като завърши пръв, но получи 5-секундно наказание.

В крайна сметка от Скудерията представиха седем нови доказателства на стюардите преди Гран при на Франция. От пистата "Пол Рикар" беше направена конферентна връзка с Канада, но развръзката беше негативна за "Ферари".

Стюардите обявиха, че "от представените седем доказателства, пет са били налични и след последната обиколка в Канада, така че отборът не е събрал нов материал.

Междувременно "Мерцедес" доминираше и в двете петъчни свободни тренировки преди Гран при на Франция. "Сребърните стрели" поставиха най-добри резултати и в двете 90-минутни сесии. В първата световният шампион Люис Хамилтън направи 21 обиколки, като най-добрата от тях беше за 1:32.738 минути.

Валтери Ботас се нареди на по-малко от една десета зад британеца.

Във втората сесия Ботас излезе начело с 1:30.937. Темпото на Хамилтън беше по-слабо и най-бързият му тур беше с 0.424 сек по-бавен от този на Ботас. И в двете тренировки трети се нареди Шарл Льоклер с "Ферари", който беше по-бърз от Фетел.

Гран при на Франция е осми кръг за сезона във Формула 1. Стартът е в неделя от 16.10 часа българско време.

Дневник