Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев остана остана доволен от представянето на тима в приятелските срещи от подготвителния лагер в Австрия. В последната си контрола българският шампион надви с 2:1 румънския "Ботошани" пред погледа на собствениците си Кирил и Георги Домусчиеви.

Преди това "Лудогорец" записа победи срещу "Триглав" (4:0) и "Карабах" (1:0), а впоследствие тимът от Разград загуби тежко с 0:3 от "Шахтьор" (Донецк).

"Срещнахме различни противници. Имаше хубави моменти и даже от една загуба може да си извадиш нужните поуки, за да коригираш определени неща, които виждаш, че не се получават срещу силните отбори, за да може във времето да се получат", каза Стоев след мача с "Ботошани".

Треньорът на "Лудогорец" направи препратка към загубата от "Шахтьор": "Играеха бързо и във всяка една ситуация превключваха бързо и това им носеше успех. При нас имаше изблици на такава игра, но мен това не ме задоволява. Искам постоянно да свикваме така да играем, защото ако свикнем така да играем, в един момент наистина ще станем сериозен отбор".

В първия си важен мач"Лудогорец" ще се изправи срещу "Локомотив" (Пловдив) в мач за Суперкупата на България. Мачът е на 3 юли и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

В петък тимът се очаква да обяви привличането на Стефан Баджи от турския "Бурсаспор".

Дневник