Ветеранът Георги Илиев подписа договор с "Локомотив" (Пловдив) и започна подготовка с отбора за новия сезон, съобщиха от клуба. Халфът, който е шампион с черно-белите от 2004 г., се завръща на "Лаута" след близо 14 години.

Илиев има 67 мача и осем гола за "Локомотив", а по средата на сезон 2005-06 премина в ЦСКА.

Халфът гони рекорда за най-много мачове в българския елит, който се държи от Марин Бакалов (454). Илиев има 442 и точно това е причината да се обвърже с "Локомотив", опитвайки да постави рекорд. Срокът на договора не се съобщава, но по непотвърдена информация е шестмесечен с опция за удължаването му.

"След като "Локомотив" ми се обади, беше ясно къде ще играя. Имам невероятни спомени от шампионския сезон и се надявам да изпитам още хубави емоции", каза халфът.

С "Локомотив" Илиев ще играе в квалификациите на Лига Европа, след като отборът спечели Купата на България. Черно-белите започват от втория квалификационен кръг, където ще срещнат "Радник" (Биелина) или "Спартак" (Търнава).

Илиев е на 37 години и в края на сезона беше освободен от родния си клуб "Черно море". Преди последния кръг ветеранът и още пет играчи на варненския отбор бяха извадени от групата преди гостуването на "Лудогорец". Появи се информация за манипулиране на мачове и симулативна игра срещу ЦСКА, но до този момент от "Черно море" няма коментар повече от месец след случая.

Илиев няколко пъти говори, опровергвайки твърденията, а също така обяви, че се чувства обиден. Преди две седмици фенклубът на "Черно море" разпространи позиция, в която твърди, че "има неоспорими доказателства за участието на играчите".

От БФС и прокуратурата обявиха пред "Дневник", че не са получавали никакви сигнали по случая.

Дневник