Големите фаворити в Копа Америка Бразилия и Аржентина си уредиха сблъсък на полуфиналите в турнира, след като "гаучосите" победиха Венецуела с 2:0 и стигнаха фазата на четирите най-добри. Ден по-рано и Бразилия стигна полуфиналите след успех с дузпи над Парагвай.

Аржентина имаше проблеми в груповата фаза и се нуждаеше от успех в последния си мач в директен сблъсък с Катар, но сега е на полуфинал. Съставът преследва 15-а купа в надпреварата.

Точни на легендарния "Маракана" в Рио де Жанейро бяха Лаутаро Мартинес и Джовани Ло Селсо.

Аржентинците започнаха мача много силно и от първите минути наложиха натиск. Той даде резултат и в деветата минута Лионел Меси и съотборниците му поведоха. Това се случи след корнер и невъзможност на Венецуела да изчисти топката. Тя попадна в Агуеро, който опита да стреля, а Лаутаро Мартинес продължи ефектно с пета, с което изненада стража на съперника.


За нападателя това беше втори гол в турнира, след като той се разписа и срещу Катар.

Последваха много интересни минути и общо три намеси на системата за видеоповторения (VAR). Реферът Уилмар Ролдан имаше много работа, като два пъти прецени, че няма дузпа за Аржентина след претенции за игра с ръка на венецуелски футболисти.

Венецуела също поиска дузпа в 27-ата минута, но реферът отново прецени да не дава 11-метров удар.

След почивката Аржентина продължи да бъде по-активния тим и беше близо до втори гол. Удар на Лаутаро Мартинес обаче срещна гредата. Малко по-късно Венецуела имаше нови претенции за дузпа, но и поредният преглед с VAR, показа че наказателен удар няма.

За пръв път в мача аржентинският вратар Франко Армани трябваше да се намесва решително в 71-ата минута. Това се случи при удар от малък ъгъл на Роналд Ернандес.

Само три минути по-късно Аржентина стигна до втори гол, с което реши и двубоя. Венецуелският вратар не се намеси адекватно при удар на Агуеро и само изби топката пред себе си, а за притичалия Джовани Ло Селсо не беше проблем да вкара в празната мрежа.


Едва след като изоставаха с два гола венецуелските футболисти започнаха да играят по-настоятелно. В 85-ата минута Соломон Рондон пропусна най-чистото положение за тима.

В добавеното време Венецуела искаше и дузпа за пореден път, но реферът не уважи претенциите за игра с ръка.

Дневник