Манчестър юнайтед" обяви втори нов трансфер за лятото, след като съобщи за привличането на Аарън Уан-Бисака. Английският защитник идва от "Кристъл палас" за 45 милиона паунда.

Договорът на Уан-Бисака, който е десен бранител и е на 21 години, е за пет години. В него има клауза за удължаване с още 12 месеца. "Юнайтед" ще плати и 5 млн. паунда бонус на "орлите" при добро представяне на защитника.

Според Sky Sports News заплатата на Уан-Бисака на "Олд трафорд" ще бъде 80 хиляди паунда седмично.

Това е второ ново попълнение за лятото след Даниел Джеймс, който беше купен от "Суонзи" за 18 милиона паунда.

Уан-Бисака е и петият най-скъп футболист на "Юнайтед" след Пол Погба (89 млн. паунда), Ромелу Лукаку (76 млн. паунда), Анхел ди Мария (59.7 млн. паунда) и Фред (52 млн. паунда).

"Невероятно чувство е да мога да се нарека футболист на "Манчестър юнайтед". Знам колко малко играчи на света имат подобна привилегия. Нямам търпение да се присъединя към отбора и да се впиша в колектива", каза Уан-Бисака пред сайта на "Юнайтед".

През миналия сезон 21-годишният защитник записа 39 мача за "Палас" във всички турнири и даде четири асистенции. Според мениджъра на "Манчестър юнайтед" Оле Гунар Солскяр Уан-Бисака е футболистът, от който "червените дяволи" се нуждаят.

"Той е един от най-обещаващите млади защитници в Англия. Притежава всички качества, за да го направят един от най-добрите на позицията му. Аарън е млад и гладен за успехи и ще помогне на отбора да върви напред", каза Солскяр.

Дневник