България се нуждае от още работа, за да прилича на отбор и да играе такъв. Това каза селекционерът на волейболистите Силвано Пранди след деветата загуба в Лигата на нациите (0:3 от Иран). Според него иранският тим е много по-силен от САЩ, който българите победиха в петък.

"Волейболът е игра на взаимодействието. Истината е, че Иран беше много по-добър противник от САЩ. Играхме по-добре от предходния мач, но и разликата при съперниците ни беше много голяма. Играхме по-добре на посрещане и в атака и комуникацията ни беше по-добра. Иран обаче играе много, много добър волейбол. Това е най-силният съперник, който срещнахме до момента в турнира", каза Пранди.

След срещата Пранди и ветеранът Теодор Салпаров откроиха липсата на емоции в българския щаб. Те отдават това на липсата на напрежение, след като отборът си осигури оставане в Лигата на нациите и догодина.

"Емоция липсваше, но ние все още не сме отбор, а по-скоро група от играчи. Когато станем отбор, тогава ще се появят и тези емоции. Сега получихме добър урок и ще има неща, върху които да се замислим", добави Пранди и уточни, че България има още големи пропуски в ключови елементи.

"Имам идея на кои играчи ще разчитам на олимпийската квалификация, но ще обявя техните имена, когато му дойде времето", добави той за предстоящата надпревара през август във Варна.

Дневник