Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че има план за действие преди най-важния турнир за годината - квалификацията за олимпийските игри.

България приключи с тежка загуба от Сърбия в Лигата на нациите. С това националите останаха 12-и в класирането след пет победи и десет поражения и вече гледат към квалификацията, която ще се проведе във Варна от 9 до 11 август.

"Още от началото на Лигата на нациите за мен имаше много въпросителни, с които трябваше да се сблъскам преди всеки мач, за да натрупам необходимата ми информация. Към настоящия момент имам отговори на тези въпроси и в главата си имам план върху какво трябва да се работи, и върху какво да се наблегне в техническо отношение. Както и с кои хора ще се отправим към следващото предизвикателство – олимпийската квалификация през август", каза Пранди.

Капитанът Виктор Йосифов заяви, че най-положителното от мача срещу Сърбия е било, че залата е била пълна. "Благодаря на хората, които въпреки всичко продължават да идват в залата. Това е похвално."

"Положителната страна на нещата е, че имаме една седмица почивка, след което започваме подготовка за олимпийската квалификация. Надявам се, че за този период ще успеем да вдигнем нивото. Отборът направи някои хубави обрати и постигна добри победи – срещу Франция, срещу Германия, срещу Канада. Турнирът беше полезен за младите момчета, които се докоснаха до големия волейбол. Ако имат достатъчно съзнание и желание, момчетата могат да извлекат много позитиви от участието си", заяви блокировачът.

Йосифов даде знак, че е притеснен от проблеми с травми в отбора преди квалификационния турнир, в който съперници ще са Бразилия, Пуерто Рико и Египет. "Надявам се най-вече да сме здрави, защото в един мач всичко може да се случи. Разбира се, преди Бразилия има други мача – с Пуерто Рико и Египет, които също трябва да се победят".

Дневник