"Реал" (Мадрид) е поискал да започне новия сезон с три последователни гостувания, съобщава "Ас". Белите са подали молба до Ла Лига, като са се обосновали с ремонта на стадиона си.

От години "Реал" се подготвя за модернизацията на "Сантяго Бернабеу", като вече направи първите стъпки. Предвижда се мащабната реконструкция да продължи три години и половина. Най-тежките дейности ще се извършват през летните месеци.

Подобна молба са подали и от "Валядолид". От "Ас" припомнят, че преди две години организаторите на испанското първенство са удовлетворили същото искане на "Атлетико" (Мадрид), който изграждаше "Уанда метрополитано".

Жребият за новия сезон в Ла Лига е на 4 юли.

Проектът за реконструкцията на "Бернабеу" ще струва между 525 и 575 милиона евро. "Реал" ще финансира проекта със заем от американските банки "Мерил Линч" (Merrill Lynch) и "Джей Пи Морган" (JP Morgan).

"Сантяго Бернабеу" е построен през 1947 година, като два пъти претърпява основна реконструкция – 1982 и 2001 г. В четири случая стадионът е разширяван, а сега капацитетът му е 81 044 места.

Най-голямата промяна ще бъде изграждането на подвижен покрив. Височината на съоръжението ще бъде увеличена с 12 метра. Централната трибуна също ще претърпи промени, а капацитетът ще се увеличи с 3000 места.

Дневник