Публиката в Германия ще може да види още веднъж пилот от фамилията Шумахер да управлява болид на "Ферари" от Формула 1. Това ще се случи преди старта за Гран при на Германия на пистата "Хокенхайм" в края на юли. Синът на седемкратния шампион Михаел Шумахер Мик ще пилотира F2004, с който баща му спечели седмата си световна титла.

Мик Шумахер, който е на 20 години, е пилот от академията на "Ферари", като подписа със Скудерията след спечелването на титлата е европейската Формула 3. Германецът дори участваше в тестовете на Формула 1 след Гран при на Бахрейн през април.

Шумахер-младши ще направи по една обиколка на "Хокенхайм" преди съботната квалификация във Формула 1 на 27 юли и в неделя преди парада на пилотите. На германското трасе баща му Михаел Шумахер спечели четири победи (1995, 2002, 2004 и 2006 г.). Именно на "Хокенхайм" Мик Шумахер спечели титлата във Формула 3.

"Това ще бъде страхотен момент и много емоционален. Пред моите сънародници, да карам една от най-великите коли в историята на Формула 1", каза Мик Шумахер пред сайта на Формула 1.

Рос Браун, който в момента е спортен директор на Формула 1, а в периода 1997-2006 работеше за "Ферари", беше един от ключовите хора в Скудерията. "Ще бъде много емоционално за мен да видя Мик в този болид. С F2004 спечелихме 15 победи и доминирахме през сезона", каза бившият технически директор на Скудерията.

Това няма да е първи път, в който Мик Шумахер пилотира болид на баща си. През 2017 г. младият германски пилот седна зад волана на "Бенетон" от 1994 г., с който баща му спечели първата си световна титла. Това се случи преди Гран при на Белгия и така беше отбелязана 25-ата годишнина от първата победа на легендарния пилот, дошла именно на "Спа".

В момента Мик Шумахер се състезава във Формула 2. След преполовяването на сезона германецът е 13-и в класирането при пилотите, като влезе четири пъти в зоната на точките. В последния старт в Австрия младият пилот стартира назад в колоната и си проби път до четвъртото място.

Дневник