Левски" загуби тежко предпоследната си контрола от подготвителния лагер в Австрия, след като отстъпи с 0:4 срещу "Тюргюджю Атаспор". Германският тим, който е новак в четвъртата дивизия на страната е от Мюнхен и е създаден като клуб на турските емигранти.

Това е трето поредно поражение за сините в Австрия след 0:1 от "Ред бул" (Брагантино) и "Зенит". В три двубоя "Левски" още няма отбелязна гол.

През целия двубой тимът на Петър Хубчев не показа почти нищо в предни позиции, а в защита грешките бяха много. Треньорът на сините заложи на много резерви, като от очертаващите се титуляри започнаха само Николай Михайлов, Мартин Райнов и новото попълнение Янис Каргас. От първата минута започна и друг нов – Франко Масурек.

"За мен загубата не е толкова очаквана, защото знам състоянието на всички. Това с натоварването е най-лесното оправдание и даже не искам да говорим за него", каза треньорът на сините Петър Хубчев.

По отношение на проблемите в атака той обясни, че ще бъдат решени със селекция. "Продължаваме да чакаме и чакането продължава дълго време. Възможно най-бързо е моето желание да дойдат нови играчи, това го казвам от две седмици", добави специалистът.

Хубчев уточни, че новото попълнение Дени Алар е с контузия и трябва да бъде възстановен до 10 дни. "Може да има стряскащи заглавия и критики след този мач, но аз ще отговоря с едно клише, че по-важни са официалните мачове. С представянето в тях трябва да отговорим".

"Тюргюджю" откри в 26-ата минута, когато Рабихич се разписа от дузпа. Преди това германците удариха и греда.

След почивката ситуацията за "Левски" стана и по-тежка след червен картон на Янис Каргас, заради което сините доиграха двубоя с 10 души. С човек по-малко за германския отбор беше много лесно да се възползва от празните пространства пред Михайлов.

Карл-Хайнц Лапе се разписа два пъти – в 57-ата и 74-ата минута, а между неговите попадения веднъж вкара и Дзорба, час след началото на мача. "Тюргюджю" удари и още една греда, а веднъж Михайлов се намеси решително, за да не получи пети гол.

Въпреки влизането на Хали Тиам, Живко Миланов, Станислав Костов и Паулиньо, "Левски" така и не направи нищо в атака. След ден сините срещат шампиона на Швейцария "Йънг Бойс" в последната си контрола.

Дневник