"Лудогорец" защити трофея си от Суперкупата на България след успех с 2:0 срещу носителя на купата на страната от миналия сезон "Локомотив" (Пловдив).

Двубоят предложи атакуващ футбол, раздаване и много положения пред двете врати, като тимът от Разград се възползва по-умело от възможностите си. Головете за успеха на "Лудогорец" вкараха Мавис Чибота в третата минута и Джоди Лукоки в края на срещата.

Шампионът в Първа лига спечели четвърта Суперкупа, с което изравни ЦСКА на върха по трофеи. "Лудогорец" има изиграни още три загубени финала, като за пръв път триумфира в две поредни години.

В началото си пролича, че двата отбора не се намират в отлична физическа форма, което беше предпоставка за голови възможности.


"Лудогорец" започна по-уверено и още в третата минута застраши вратата на "Локомотив". Лукоки проби отдясно и центрира, последва разбъркване и Клаудиу Кешерю продължи към новото попълнение Чибота, който даде преднина на отбора си с удар от границата на наказателното поле.

Ранният гол вдъхнови осемкратния шампион в първенството да продължи да атакува. "Лудогорец" отново разви атака отдясно, която завърши с центриране към Кешерю. Румънецът направи летящ плонж и насочи топката с удар с глава към вратата, но Мартин Луков спаси. Няколко минути по-късно Кешерю отново имаше възможност, но стреля неточно от воле.

"Локомотив" постепенно се окопити и погледна смело в атака. В 17-ата минута Анте Аралица беше изведен зад защитата, но си поведе нескопосано топката, която излезе в аут. Пробиви на Момчил Цветанов застрашиха преднината на "Лудогорец", но защитата на зелените се справи с опасността.

Положенията пред двете врати идваха едно след друг заради бързите действия на атакуващите футболисти на двата отбора. В края на първата част гол на "Локомотив" беше отменен заради засада.

Картината не се промени през второто полувреме, като тимът от Пловдив продължи да търси изравнителния гол. В 55-ата минута бързо изпълнение на тъч изведе Аралица зад защитата на "Лудогорец", като последвалият удар беше спасен от вратаря Пламен Илиев.

Девет минути по-късно Марселиньо можеше да убие интригата в мача, но стреля в страничната греда. Той завърши бърза контраатака, в която се отличи Чибота.

До края на мача "Локомотив" имаше добри възможности, а нов гол на тима от Пловдив беше отменен заради игра с ръка. Футболистите на Бруно Акрапович се хвърлиха в атака, като от това се възползва Лукоки, който удвои преднината на "Лудогорец" с гол в третата минута от добавеното време.

Дневник