Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри заяви, че е постигнал договорка с Дионтей Уайлдър за реванш за най-престижната титла в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC). По думите на 30-годишния британец мачът ще се състои на 22 февруари догодина.

"Реваншът с Уайлдър е потвърден и подписан. Ще бъде на 22 февруари. Този път няма да се боксирам след пауза от 3 години. Този път не съм прекалявал с алкохола. И този път ще го нокаутирам", казва Фюри в обръщение на събитие в събота.

Двамата се изправиха един срещу друг на 1 декември 2018 г. в Лос Анджелис. Двубоят завърши при спорно равенство, но мнозина експерти определяха Фюри за победител и заклеймиха мача като най-големия обир в историята на бокса.

След срещата двамата боксьори обявиха, че са готови да се срещнат отново. Реваншът беше считан за сигурен, а WBC даде зелена светлина за провеждането му. Очакванията бяха двубоят да се състои през май в Ню Йорк или в Лас Вегас, но двубоят пропадна.

В средата на юни Фюри победи германеца Том Шварц в Лас Вегас и предизвика Уайлдър, като британецът заяви, че ще има мач между двамата през 2020 г.

Кубрат Пулев e сред вероятните следващи съперници на Фюри. Според "Индипендънт" българският боксьор и бившият световен шампион в тежка категория могат да се бият през октомври или ноември. Фюри обаче е възможно да предпочете Джарел Милър за съперник.

Дневник